Πατσαβουρόπιτα με δημητριακά
Η πατσαβουρόπιτα είναι σιροπιαστό γλυκό με φύλλο και βασικά υλικά το γιαούρτι και τα δημητριακά.
Σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί βάζουμε ένα-ένα τα φύλλα και τα "μαζεύουμε" με τα χέρια μας.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά και αφού γίνουν ένα, ενσωματώνουμε το αραβοσιτέλαιο. Ενώνουμε το γιαούρτι με το μπέικιν και τα βάζουμε αυτά μέσα στο μίγμα, καθώς και την βανίλια. Προσθέτουμε τα δημητριακά επάνω από τα φύλλα και περιχύνουμε με το μίγμα του γιαουρτιού.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 περίπου λεπτά σε αερόθερμο. Όταν ψηθεί, αφήνουμε δύο λεπτά να καθίσει και σιροπιάζουμε -όπως είναι ζεστή η πίτα- με κρύο σιρόπι.
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 200 γρ. ζάχαρη
- 125 ml. αραβοσιτέλαιο
- 5 αυγά
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 150 γρ. δημητριακά κλασσική γεύση
- 1 βανίλια
Για το σιρόπι
- 500 ml. νερό
- 500 γρ. ζάχαρη
- Λίγες σταγόντες λεμόνι