Τα γλυκά γλαστράκια είναι ένας ακόμα μοναδικός τρόπος σερβιρίσματος ενός αφράτου κέικ, μέσα σε μικρά γλαστράκια που ο σεφ διακοσμεί με φρέσκα λουλούδια.
Αναμειγνύουμε το αλεύρι με την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
Χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το γιαούρτι και τον καφέ.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Βάζουμε τα γλαστράκια σε ένα ταψί. Αδειάζουμε στα φορμάκια τη μισή ζύμη. Τοποθετούμε σταγόνες σοκολάτας και συμπληρώνουμε με την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. Όταν βγεί τοποθετούμε το καλαμάκι στο κέντρο και κοιτάμε να φτάνει μέχρι εκεί που τελειώνει η γλάστρα. Προσθέτουμε τη σαντιγύ και ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα.
Τοποθετούμε το ζελεδάκι το μισό μέσα και τέλος βάζουμε το λουλουδάκι μέσα στο γλαστράκι και είναι έτοιμο.
- 125 γρ. αλεύρι
- 5 γρ. κανέλα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 αυγό
- 70 γρ. ζάχαρη
- 40 ml. σπορέλαιο
- 125 γρ. γιαούρτι
- 40 ml. Καφές στιγμιαίος κρύος
- 40 γρ. σταγόνες σοκολάτας
- 50 γρ. σαντιγύ
- 10 μπισκότα κανέλας σκόνη
- 4 ζελεδάκια σε σχήμα σκουλήκι
- 2 καλαμάκια για καφέ
- 4 λουλούδια χρωματιστά
- 4 μικρά γλαστράκια