Πεϊνιρλί με μοσχαρίσιο λουκάνικο και ταλαγάνι

Θα μάθουμε να κάνουμε μόνοι μας ζύμη για πεινιρλί, θα τα μορφοποιήσουμε, θα τους δώσουμε σχήμα, και το ρόλο της γεύσης αναλαμβάνουν το μοσχαρίσιο λουκάνικο και το τυρί Ταλαγάνι.

Διαλύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό σε ένα μπολ. Την μεταφέρουμε σε ένα μεγαλύτερο και προσθέτουμε όλα το υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη. Πασπαλίζουμε με χλιαρό νερό και αφήνουμε σκεπασμένο για 15 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Ξαναζυμώνουμε και χωρίζουμε στα 4. Το ανοίγουμε με πλάστη και σηκώνουμε περιμετρικά τα τοιχώματα.

Μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Στη κέντρο της ζύμης αλείφουμε με το βούτυρο, προσθέτουμε το τυρί τριμμένο και από επάνω ροδέλες από λουκάνικο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο για 25 - 30 λεπτά.

Για τα πεϊνιρλί

  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 35 γρ. μαγιά φρέσκια
  • 180 ml. γάλα χλιαρό
  • 120 ml. νερό χλιαρό  
  • 30 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. ταλαγάνι
  • 2 μοσχαρίσια χωριάτικα λουκάνικα
  • 15 γρ. βούτυρο λιωμένο
Συνταγές για Πίτες
Photogallery