Το χανιώτικο μπουρέκι, είναι μία χορταστική πίτα με τυριά, πατάτες και κολοκύθια. Υπέροχο συνοδευτικό αλλά και νόστιμη λύση φαγητού για όλες τις ώρες.
Κόβουμε σε πολύ λεπτές ροδέλες τα κολοκυθάκια και τις πατάτες. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο σουρωτήρι και αλατίζουμε. Λαδώνουμε το ταψί και απλώνουμε το ένα φύλλο της ζύμης. Απλώνουμε τις πατάτες και πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Στη συνέχεια, απλώνουμε κολοκυθάκια και πασπαλίζουμε πάλι με αλεύρι. Ρίχνουμε τη μίση ποσότητα των τυριών και το μισό δυόσμο. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το αλεύρι που έχει μείνει, το γάλα, το αυγό και λίγο πιπέρι. Με το μείγμα περιχύνουμε τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το φύλλο και κλείνουμε την πίτα μας. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Χαράζουμε τα κομμάτια και ψήνουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς 40 λεπτά.
- 1 συσκευασία νέα χοντρά φύλλα για παραδοσιακές πίτες
- 500 γρ. πατάτες
- 500 γρ. κολοκύθια
- 1 ματσάκι δυόσμο
- 200 γρ. ξινομυζήθρα
- 200 γρ. ανθότυρο φρέσκο
- 80 γρ. γραβιέρα
- 150 γρ. αλεύρι
- 150 ml. ελαιόλαδο
- 150 ml. γάλα
- 1 αυγό
- 30 γρ. σουσάμι
- Aλάτι, πιπέρι
Για την επικάλυψη
- 10 ml. ελαιόλαδο
- 20 γρ. σουσάμι