Σοκολατένια πουράκια κρέπας με δημητριακά
Σπιτικές κρέπες σε ρολό, γεμιστές με λευκή και μαύρη σοκολάτα, μήλο και δημητριακά.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τις κρέπες ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Σε ένα τηγάνι 20 εκ. μας ετοιμάζουμε τις κρέπες. Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε τη ζάχαρη και μόλις αρχίσει να λιώνει και να παίρνει χρώμα προσθέτουμε το μήλο και την κανέλα. Ανακατεύουμε για λίγο. Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα δημητριακά μας. Γεμίζουμε τις κρέπες και τυλίγουμε σε ρολό. Αφήνουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα μας. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μία σχάρα με μία λαδόκολλα από κάτω και περιχύνουμε με τη σοκολάτα. Μόλις παγώσει κάνουμε γραμμές με την λευκή σοκολάτα που την έχουμε βάλει σε ένα χωνάκι από λαδόκολλα.
- 120 γρ. δημητριακά γάλακτος
- 1 μήλο κόκκινο σε κύβους
- 80 γρ. ζάχαρη
- Κανέλα
- 100 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
- 30 γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη
ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΠΕΣ
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 2 αυγά
- 500 ml. φρέσκο γάλα
- 30 ml. ελαιόλαδο
- 40 ml. sprite