Αλμυροί σουσαμένιοι κορμοί σφολιάτας

Ρολά σφολιάτας, γεμιστά με τυριά, γαλοπούλα και κρέμα μπεσαμέλ, παναρισμένα σε σουσάμι.

Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το βούτυρο με το αλεύρι και προσθέτουμε το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Ανοίγουμε τη ζύμη μας και απλώνουμε από κάτω την κρέμα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και κλείνουμε.

Γυρνάμε ώστε το κλείσιμο να πάει από κάτω. Χαράζουμε ελαφρώς το κάτω μέρος και απλώνουμε με ένα πινέλο αυγό για να γυαλίσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο για περίπου 25 λεπτά.

  • 400 γρ. σφολιάτα κ/ψ χρυσή ζύμη
  • 5 φέτες γαλοπούλα βραστή viveur
  • 100 γρ. γκούντα τριμμένο
  • 100 γρ. ένταμ τριμμένο
  • 50 γρ. μανιτάρια champignon
  • 30 γρ. αλεύρι
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 150 ml. γάλα
  • 1 αυγό
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Πίτες
Photogallery