Κοτόπουλο με αρωματικό βούτυρο και καναπεδάκια πατάτας

Το κοτόπουλο το ψήνουμε ολόκληρο στο φούρνο και το αρωματίζουμε στο εσωτερικό του με βούτυρο όπου έχουμε προσθέσει θυμάρι, lime και ρίγανη. Τα καναπεδάκια πατάτας είναι προβρασμένες ψητές πατάτες, γαρνιρισμένες με πουρέ.

Ψιλοκόβουμε τα αρωματικά μας και ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το αρωματικό βούτυρο. Πλένουμε το κοτόπουλο και χωρίζουμε την πέτσα από το δέρμα. Με το χέρι μας βάζουμε το βούτυρο ενδιάμεσα και ομοιόμορφα. Δένουμε τα μπουτάκια για να μη φύγει όλο το βούτυρο. Ψήνουμε επάνω σε μία σχάρα και από κάτω βάζουμε ένα ταψί με λίγο νερό. Ψήνουμε για 90 λεπτά στο αερόθερμο στους 180 βαθμούς και για 5 λεπτά στο γκριλ να πάρει χρώμα.

Παίρνουμε τις πατάτες όσο πιο μεγάλες μπορούμε. Τις κόβουμε με κουπάτ στρογγυλές. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό όλες τις πατάτες (τους δίσκους και τα υπολείμματα). Σε 15 λεπτά αφαιρούμε τους δίσκους από την κατσαρόλα. Αφήνουμε την υπόλοιπη πατάτα για ακόμα 10 λεπτά. Με την υπόλοιπη πατάτα ετοιμάζουμε ένα πουρέ μαζί με το γάλα, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι. Κάνουμε ροζέτες επάνω από τους δίσκους πατάτας και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε.

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ

Για το αρωματικό βούτυρο

  • 100 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 3 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
  • 3 κλαδάκια ρίγανη φρέσκια
  • Ξύσμα από 1 lime
  • Λίγους κόκκους από πολύχρωμο πιπέρι
  • Αλάτι χοντρό ΚΑΛΑΣ

Για τις πατάτες

  • 600 γρ. πατάτες
  • 100 ml. γάλα
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Κοτόπουλο
Photogallery