Ένα υπέροχο συμπλήρωμα για οποιοδήποτε γεύμα.
Ετοιμάζουμε τα τρίγωνα, απλώνοντας ένα φύλλο, αλείφουμε το μισό με λιωμένο βούτυρο και διπλώνουμε επάνω σ’ αυτό το άλλο μισό. Αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο. Συνεχίζουμε διπλώνοντας ώσπου να τελειώσει το φύλλο.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα. Τα ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί στους 200οC για 20 λεπτά περίπου.
Σχίζουμε το επάνω μέρος κι αφαιρούμε το εσωτερικό τους. Βράζουμε το σιρόπι με τα παραπάνω υλικά και περιχύνουμε τα χωνιά. Αφήνουμε τα χωνιά να κρυώσουν.
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής, ρίχνουμε σε μία αντικολλητική κατσαρόλα το γάλα µε την κρέµα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Λίγο πριν βράσει το γάλα με την κρέµα τα προσθέτουµε στο µείγµα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς. Η διαδικασία αυτή λέγετε λιεζόν. Τώρα όλο το μίγμα το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουµε συνεχώς για 5΄-6΄, µέχρι η κρέµα να δέσει. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου σε µπολ και καλύπτουµε ακουµπώντας επάνω στην επιφάνειά της µεµβράνη. Έτσι αποτρέπουµε τη δηµιουργία κρούστας στην κρέµα. Γεμίζουμε τα τρίγωνα πριν το σερβίρισμα. Την κρέμα τη φυλάµε στο ψυγείο µέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
- 500 γρ. φύλλο κρούστας
- 200 γρ. λιωμένο βούτυρο
Για την κρέμα
- 3 κουταλιές αλεύρι
- 2 κουταλιές κορν φλάουρ
- 120 γρ. ζάχαρη
- 4 κρόκοι αυγών
- 300 ml. γάλα
- 200 ml. κρέμα γάλακτος
- 1 βανίλια
Για το σιρόπι
- 400 γρ. ζάχαρη
- 250 ml. νερό
- 50 γρ. γλυκόζη
- 15 γρ. χυμό λεμονιού