Μπρουσκέτα με γαλοπούλα και ξινομυζήθρα

Φρυγανισμένη μπρουσκέτα με γαλοπούλα, κολοκύθι και ξινομυζήθρα.

Βάζουμε τη ντομάτα με το μίγμα μυρωδικών και λίγο νερό σε ένα κατσαρολάκι να βράσει μέχρι να δέσει, περίπου 10 λεπτά. Κόβουμε το ψωμί σε μακρόστενες φέτες και το βάζουμε στο γκριλ να πάρει χρώμα.

Αφού βγεί κόβουμε το σκόρδο και αλείφουμε τις φέτες. Απλώνουμε από επάνω την σάλτσα, προσθέτουμε τις ταλιατέλες κολοκυθιού, τη γαλοπούλα και τρίβουμε με τα χέρια μας τη ξινομυζήθρα. Προσθέτουμε λίγο ρίγανη και βάζουμε στο γκριλ για ακόμα 5 λεπτά.

  • 1 καρβελάκι στρογγυλό χωριάτικο ψωμί 500 γρ.
  • 8 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
  • 100 γρ. κολοκύθι σε ταλιατέλες (μακρόστενες φέτες)
  • 100 γρ. φρέσκια ξινομυζήθρα
  • 100 γρ. τριμμένη ντομάτα
  • 15 γρ. μίγμα μυρωδικών
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Ορεκτικά
Photogallery