Ο σεφ παρασκευάζει μία τοπική συνταγή της Νάξου, βασισμένη στην γλυκιά κολοκύθα.
Παίρνουμε ένα κομμάτι γλυκοκολόκυθο, το καθαρίζουμε από τους σπόρους και εξωτερικά. Με ένα μαχαιράκι το κόβουμε φετάκια λίγο ψιλότερα από τις τηγανιτές πατάτες, δηλαδή όπως κόβουμε το κυδώνι το γλυκό. Γεμίζουμε ένα βαθύ πιάτο. Το ίδιο κάνουμε και με τα κρεμμύδια. Τα βάζουμε σε ένα λεκανάκι, τα αλατίζουμε και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Τα αφήνουμε 10 λεπτά να βγάλει τα υγρά του. Προσθέτουμε το αλεύρι, τα τουρκάκια ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε μπόλικο λάδι να κάψει και ρίχνουμε μέσα το μίγμα να είναι μέχρι πάνω. Με μια κουτάλα τρυπητή το πιέζουμε ελαφρά να στρωθεί. Μόλις τηγανιστεί από τη μία μεριά με ένα καπάκι το γυρίζουμε πάνω κάτω όπως την ομελέτα. Αν χρειαστεί το ξαναγυρίζουμε. Το βγάζουμε με το καπάκι και το σερβίρουμε σε μία στρογγυλή πιατέλα.
- 1 βαθύ πιάτο γλυκοκολόκυθο
- 1 βαθύ πιάτο κρεμμύδια ξερά
- 5-6 κουταλιές αλεύρι
- 2 πιπερίτσες καυτερές (τουρκάκια)
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα