Πατάτες γεμιστές με παστουρμά και τυροκαυτερή

Μία συνταγή για μερακλήδες θα μας ετοιμάσει ο Βησσαρίων. Η γέμιση στις πατάτες μας εγγυάται την γεύση: καραμανλίδικος παστουρμάς και τυροκαυτερή.

Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις αλατοπιπερώνουμε. Τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Τις ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες.

Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, την πιπεριά, τον παστουρμά, την πατάτα και την τυροκαυτερή. Γεμίζω τις πατάτες και προσθέτουμε τριμμένο ανθότυρο από επάνω. Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.

  • 4 πατάτες
  • 50 γρ. παστουρμά
  • 100 γρ. τυροκαυτερή
  • 1 Φλωρίνης από βαζάκι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κρεμμύδια φρέσκο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 150 γρ. ανθότυρο
  • 50 ml έχτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Ορεκτικά
Photogallery