Σκαλτσούνια με μαρμελάδα πορτοκάλι

Νηστίσιμα σκαλτσούνια με ξηρούς καρπούς και μαρμελάδα πορτοκάλι...

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν και το ταχίνι. Το τρίβουμε με τα δάχτυλα μας. Κάνουμε μία γούβα στο κέντρο και προσθέτουμε το μέλι αραιωμένο με 100 ml. χλιαρό νερό. Ζυμώνουμε να κάνουμε μία σφιχτή ζύμη και την ανοίγουμε σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης μαζί.

Κόβουμε τη ζύμη σε στρογγυλούς δίσκους, βάζουμε στο μισό δίσκο μία κουταλιά γέμιση και αλείφουμε τις άκρες του δίσκου με νερό. Κλείνουμε και σχηματίζουμε μισοφέγγαρα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.

Όταν βγουν από το φούρνο ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.

Για το φύλλο

  • 225 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. ταχίνι
  • 5 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 10 ml. ανθόνερο
  • 30 γρ. μέλι
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη


Για τη γέμιση

  • 50 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 30 γρ. σταφίδα ξανθή
  • 50 γρ. αμύγδαλο καθαρισμένο χοντροκομμένο
  • 120 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 40 γρ. μέλι
  • 50 γρ. σουσάμι
Συνταγές για Γλυκά
Photogallery