Σαλάτα λαχανικών με dressing πορτοκαλιού
Ποικιλία λαχανικών στο πιάτο μας από αγγούρι, ραπανάκια, ρόκα με κομμάτια γαλοπούλας. Το πορτοκάλι είναι η βασική ύλη του dressing που συνεχίζει την ακολουθία γεύσης από το κυρίως πιάτο.
Στρώνουμε τις φετούλες του αγγουριού διαδοχικά την μία επάνω στην άλλη στη πιατέλα μας. Συνεχίζουμε πιο μέσα με τα ραπανάκια.
Επάνω στην μισή ποσότητα από το αγγούρι βάζουμε την ρόκα, το ραντίτσιο, την γαλοπούλα και το πορτοκάλι σε ένα βουναλάκι αφού πρώτα τα έχουμε ανακατέψει με το dressing.
Γαρνίρουμε με τα φουντάκια του άνηθου.
- 100 γρ. αγγούρι λεπτές ροδέλες
- 2 ραπανάκια λεπτές ροδέλες
- ½ μάτσο ρόκα baby
- 1 ραντίτσιο
- ½ πορτοκάλι φιλέτο
- 100 γρ. γαλοπούλα
- 2 κλωναράκια άνηθο
DRESSING
- 50γρ. ελαιόλαδο
- 30γρ. βαλσάμικο
- ½ πορτοκάλι χυμό
- Αλάτι, πιπέρι