Σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι και μαστίχα

Ο αρωματικός χαλβάς που προτείνουμε, είναι ένα γλυκό με σιμιγδάλι, που σοτάρεται στο φρέσκο βούτυρο, με το άρωμα της μαστίχας και του πορτοκαλιού, να δένουν υπέροχα μεταξύ τους.

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το σιμιγδάλι σε μία κατσαρόλα. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας γρήγορα με ένα σύρμα ή ξύλινη σπάτουλα. Σερβίρουμε κατά προτίμηση. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη καρύδα.

  • 1200 ml. νερό
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. τριμμένη καρύδα (και λίγη για το πασπάλισμα)
  • 2 μαστίχες Χίου κοπανισμένες
  • Φυστίκια Αιγίνης για ντεκόρ
  • 1 πορτοκάλι περασμένο από το μπλέντερ
  • 500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
Συνταγές για Γλυκά
Photogallery