Γρανίτα με χυμό lime

Θα μάθουμε τον τρόπο για να ετοιμάσουμε μία σπιτική και δροσιστική γρανίτα με ιδιαίτερο άρωμα και γεύση lime.

Κόψτε τα lime στη μέση και στύψτε τα καλά. Όταν το κάνετε αυτό προσπαθήστε να γυρίσετε ανάποδα τη φλούδα του lime για να καθαρίσετε το εσωτερικό του καλά. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαιράκι προσεκτικά για να ξεκολλήσετε το εσωτερικό. Αυτό απαιτεί λίγη υπομονή, γιατί αν σχιστεί η φλούδα έχουμε πρόβλημα, δεν θα μπορείτε να συμπληρώσετε αργότερα με υγρό.

Αυτά τα σφηνάκια είναι πολύ εύκολο να γίνουν με ποτά που πιθανότατα έχετε στο ντουλάπι σας. Αρχικά ανακατεύουμε με το ζεστό νερό τη ζελατίνη να διαλυθεί καλά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό, τη γρεναδίνη. Το λικέρ και τη βότκα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε προσεκτικά στα lime. Για να είμαστε σίγουροι ότι τα lime δε θα πέσουν μπορούμε να τα ακουμπήσουμε επάνω σε μία παγοθήκη. Τα αφήνουμε στο ψυγείο 3 -4 ώρες για να παγώσουν. Μόλις βγαίνουν τα κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε.

  • 80 ml. νερό, ζεστό
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 120 ml. χυμό λάιμ
  • 120 ml. βότκα
  • 60 γρ. λικέρ κεράσι
  • 20 ml. γρεναδίνη
  • 15 γρ. ζελατίνη σκόνη
Συνταγές για Γλυκά
Photogallery