Γλυκά σοκολατένια ποτηράκια με κρέμα τυριού

Μία αφράτη ζύμη για κρουασάν με σοκολάτα διαχειρίζεται ο σεφ μας στο επιδόρπιο, δίνοντας της σχήμα... γιατί τη σοκολάτα μπορείς να την πιείς και σε ποτήρι. Η γέμιση με σοκολάτα, κρέμα γάλακτος και κατίκι Δομοκού είναι μια υπέροχης υφής κρέμα που μετατρέπει το επιδόρπιο μας σε ένα εξαιρετικό γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους.

Απλώνουμε τη ζύμη για κρουασάν και μέσα πασπαλίζουμε με την κανέλα και τη ζάχαρη που έχουμε ανακατέψει μαζί. Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε στρογγυλούς δίσκους. Πατάμε με τον πλάστη να τα ανοίξουμε και το βάζουμε μέσα σε βουτυρωμένα φορμάκια να ψηθεί. Έτσι δημιουργούμε τα ποτηράκια μας. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 180 βαθμούς για 12 λεπτά. Μόλις βγουν τα τοποθετούμε στον πάγκο πιέζοντας ελαφρώς για να πετύχουμε ίσια βάση.

Ετοιμάζουμε την κρέμα ρίχνοντας σε μία αντικολλητική κατσαρόλα το γάλα µε την κρέµα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το αυγό, τον κρόκο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Λίγο πριν βράσει το γάλα με την κρέµα τα προσθέτουµε στο µείγµα των αυγών ανακατεύοντας συνεχώς. Η διαδικασία αυτή λέγετε λιεζόν. Τώρα όλο το μίγμα το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μαζί με ψιλοκομμένη τη σοκολάτα που υπάρχει στη συσκευασία του κρουασάν και ανακατεύουµε συνεχώς για 5΄-6΄, µέχρι η κρέµα να δέσει. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και την ανακατεύουμε με την σαντιγύ και το κατίκι Δομοκού.

  • 1 συσκευασία κρουασάν σοκολάτας
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. κανέλα
  • 125 γραμ. γάλα
  • 125 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 1 βανίλια
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκος αυγών
  • 10 γραμ. κορν φλάουρ
  • 10 γραμ. αλεύρι
  • 100 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 50 γρ. σαντιγύ
Συνταγές για Γλυκά
Photogallery