Χωριάτικη κοτόπιτα με λαχανικά

Μία πίτα διαφορετική, μια που το φύλλο μας είναι παραδοσιακό χωριάτικο φύλλο, μία γέμιση εξαιρετική με στήθος κοτόπουλου, λαχανικά και μαλακά λευκά τυριά.

Κόβουμε το κοτόπουλο κατά μήκος και στη συνεχεία σε λεπτές λωρίδες. Το πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Σε ένα τηγάνι αφού κάψει προσθέτουμε βούτυρο και ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Αφού πάρει χρώμα πουδράρουμε με το αλεύρι, προσθέτουμε τη νοστιμιά και συμπληρώνουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει.

Σε ένα άλλο τηγάνι αφού κάψει προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μας μαζί, προσθέτουμε τα λαχανικά, βάζουμε το αυγό και τα τυριά και ανακατεύουμε.

Σε ένα ταψί αφού λαδώσουμε ελαφρώς απλώνουμε το φύλλο μας, γεμίζουμε και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο διπλώνοντας τις άκρες.

Χαράζουμε στα κομμάτια που θέλουμε, πασπαλίζουμε με σουσάμι και λίγο νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.

  • 1 συσκευασία χοντρά φύλλα για παραδοσιακές πίτες
  • 300 γρ. κοτόπουλο στήθος
  • 20 γρ. νοστιμιά
  • 100 γρ. ξινομυζήθρα μαλακιά
  • 50 γρ. ανθότυρο
  • 1 αυγό
  • 300 ml. γάλα φρέσκο χλιαρό
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ροδέλες
  • 1 πράσινη πιπέρια κέρατο ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά εμινσέ
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • Ρίγανη
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 40 γρ. αλεύρι
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Πίτες
Photogallery