Γαρνίρουμε με κεφτεδάκια καπνιστής γαλοπούλας με γιαούρτι και πολύ έξυπνα ο σεφ, ραντίζει στα λαχανικά, νιφάδες ποπ-κορν.
Για τα κεφτεδάκια γιαουρτιού: Κόβουμε τη γαλοπούλα σε μικρά κομματάκια και την ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να πάρουμε μία δεμένη ζύμη. Το αλεύρι θα το δούμε αν θα χρειαστεί άλλο. Πλάθουμε σε κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε βραστό νερό για περίπου 5 λεπτά. τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για να πάρουν χρώμα και να σχηματίσουν κρούστα.
Σε μηχανή για ποπ κορν βάζουμε το καλαμπόκι χωρίς λάδι ή βούτυρο. Σερβίρουμε τα χόρτα αφού τα έχουμε πλύνει και στεγνώσει καλά. Επάνω βάζουμε τα κεφτεδάκια, την πιπεριά, τα ραπανάκια σε ροδέλες, τα ποπ κορν και τέλος ελαιόλαδο και ξύδι.
- 150 γρ. καυκαλήθρες
- 150 γρ. μυρώνια
- 150 γρ. αντράκλα
- 3 ραπανάκια
- 1 πιπεριά Φλωρίνης κόκκινη ροδέλες
- 50 γρ. καλαμπόκι σπόρους
- Ελαιόλαδο, ξύδι
Για τα κεφτεδάκια γιαουρτιού
- 4 φέτες γαλόπουλα καπνιστή
- 200 γρ. γιαούρτι
- 1 κρόκο αυγού
- 100 γρ. αλεύρι (όσο σηκώσει)
- Λίγο κύμινο
- Λίγο δυόσμο
- Αλάτι, πιπέρι