Eμείς τα εκατοστίσαμε και ο σεφ θα μας μάθει να κάνουμε μία πρωτότυπη τούρτα γενεθλίων, μαθαίνοντας μας την πρωτότυπη συνταγή των cupcakes.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ. Αφού έχουμε ένα αφράτο μίγμα προσθέτουμε τα αβγά. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά υγρά και στερεά εναλλάξ.
Σημαντικό να ανακατέψουμε σε ένα μικρό μπολ τη σόδα με το αλεύρι για να ενεργοποιηθεί πριν την ρίξουμε στο υπόλοιπο μίγμα. Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για giant cupcake. Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς στο αερόθερμο για 45 περίπου λεπτά.
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και κρεμώδες. Θα χρειαστεί περίπου 10 λεπτά. όταν το cupcake κρυώσει γαρνίρουμε.
Αφού ψηθεί το κέικ αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει επάνω σε μία σχάρα και ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.
Ενώνουμε τα 2 κομμάτια με λίγο από το υλικό της επικάλυψης και τα κολλάμε. Γαρνίρουμε με την κρέμα και γαρνίρουμε με τα υλικά που έχουμε.
- 250 γρ. βούτυρο
- 450 γρ. ζάχαρη
- 5 αυγά
- 250 ml. φρέσκο γάλα
- 250 γρ. αλεύρι up
- 2 βανιλίνες
- 80 γρ. κακάο
- 10 γρ. στιγμιαίο καφέ
- 10 ml. Χυμό λεμονιού
- 5 γρ. σόδα
- 10 γρ. μπέικιν
- Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
Για την επικάλυψη
- 225 γρ. άχνη ζάχαρη
- 90 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 10 ml. γάλα
- 1 βανιλίνη
Για την γαρνιτούρα
- Καραμελάκια smarties
- Χρωματιστή τρούφα
- Ξύσμα πορτοκαλιού
- Κεράκια 100