Μικρά κεφτεδάκια κοκκινιστά πλαισιώνουν το σπαγγέτι. Εναλλακτική πρόταση σε όσους αρέσει ο συνδυασμός του κιμά με τα μακαρόνια, με έναν καινούργιο και διαφορετικό τρόπο σερβιρίσματος.
Βάζουμε σ' ένα μπολ όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα ανακατεύουμε με το χέρι μας. Πλάθουμε σε πολύ μικρά κεφτεδάκια.
Σε μια κατσαρόλα μόλις κάψει ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και λίγο νερό. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει μία βράση προσθέτουμε τα κεφτεδάκια μέσα ωμά. Επειδή είναι μικρά θέλουν λίγο χρόνο να ετοιμαστούν.
Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά al dente. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα βγάζουμε τα κεφτεδάκια με μία τρυπητή κουτάλα και προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε μία πιατέλα. Από επάνω βάζουμε τα κεφτεδάκια.
- 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 10
Για τα κεφτεδάκια
- 400 γρ. κιμάς
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 40 γρ. τυρί Σαν Μιχάλη τριμμένο πούδρα
- 1 αυγό
- Ρίγανη
- Αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 250 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες (κονκασέ ή φρέσκες)
- 150 γρ. συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- 20 γρ. πελτέ
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Λίγο βασιλικό φρέσκο
- Λίγο δυόσμο φρέσκο
- Αλάτι, πιπέρι