Πίτσα με κατίκι, κολοκυθάκια και πάπρικα

Η ζύμη της πίτσας ψήνεται μόνο με σουσάμι και όπως είναι ζεστή, αλείφουμε κατίκι Δομοκού, βάζουμε λεπτές, ψητές φέτες κολοκυθιών και πασπαλίζουμε με πάπρικα.

Ανοίγουμε τη συσκευασία της πίτσας, απλώνουμε σε ένα ταψί και με ένα πινέλο αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε στο φούρνο σύμφωνα με τις οδηγίες. Σε ένα τηγάνι σχάρα ψήνουμε τα κολοκυθάκια και από τις 2 πλευρές για να κάνουν τις ραβδώσεις.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί, θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. Όταν βγεί από το φούρνο η ζύμη μας αφήνουμε σε μία σχάρα να κρυώσει ελαφρώς και στη συνέχεια αλείφουμε επάνω με το μίγμα του τυριού. Προσθέτουμε τις ροδέλες του κολοκυθιού και πασπαλίζουμε με την πάπρικα.

  • 1 συσκευασία αφράτη ζύμη για πίτσα 400 γρ.
  • 150 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 1 μεγάλο κολοκύθι κομμένο σε πολύ λεπτές ροδέλες στο μαντολίνο
  • 15 γρ. σουσάμι
  • Θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Συνταγές για Πίτες
Photogallery