Ρεβιθοκεφτέδες με ντιπ πιπεριάς
Ρεβιθοκεφτέδες με ντιπ πιπεριάς Φλωρίνης είναι η πρόταση του σεφ, για το κυρίως πιάτο.
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Τα μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι. Ζυμώνουμε, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμη, το μείγμα μας πρέπει να είναι σφιχτό για να σταθεί στο τηγάνι.
Σχηματίζουμε μπαλάκια και τα περάμε από το σουσάμι. Τηγανίζουμε και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Για το ντιπ πολτοποιούμε όλα τα υλικά μαζί σε multi. Σερβίρουμε μαζί με τους ρεβιθοκεφτέδες.
- 250 γρ. μίγμα από έτοιμα ρεβίθια σουρωμένα
- 3 κλαδάκια άνηθο
- 3 φύλλα δυόσμο
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. σουσάμι
- Αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΠ
- 150 γρ. ξινομυζήθρα
- 3 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι
- 2 κλαδάκια άνηθο
- 30 ml. Ελαιόλαδο
- 5 ml. ξύδι
- Αλάτι, πιπέρι