Πίτσα με γαρίδες σαγανάκι

Μία ζύμη για πίτσα δεν έχει μόνο την παραδοσιακή χρήση της. Έτσι και στην συνταγή μας, το τραγανό φύλλο γίνεται βάση για ένα μοναδικό σαγανάκι με γαρίδες.

Σ' ένα τηγάνι αφού κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά, μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη μαραθόριζα περίπου 2-3 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τη φέτα χοντροκομμένη και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για 6'-7' σε δυνατή φωτιά μέχρι να χυλώσει. Θέλουμε να μείνει με ελάχιστα υγρά στο τέλος.

Ανοίγουμε τη συσκευασία της πίτσας σε ένα ταψί επάνω σε μία λαδόκολλα. Απλώνουμε το μίγμα του τηγανιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο για 12 λεπτά.

  • 1 συσκευασία λεπτή ζύμη για πίτσα
  • 400 γρ. γαριδάκια μικρά
  • 150-200 γρ. φέτα σκληρή
  • 250 γρ. ντομάτες κονκασέ
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μαραθόριζα σε λεπτές φέτες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 100 ml. ούζο
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Πίτες
Photogallery