Πατζαροσαλάτα με γιαούρτι και καρύδι

Η παντζαροσαλάτα είναι ιδιαίτερη αφού τα παντζάρια γίνονται με τον τρόπο του σεφ, ψητά στο φούρνο. Ταιριάζει απόλυτα με το λαδερό φαγητό αλλά και με το ψάρι.

Πλένουμε καλά τα παντζάρια, τα βάζουμε σε αλουμινόχαρτο ένα-ένα με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι.

Τα τυλίγουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 – 40 λεπτά.

Αφού ψηθούν τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε.

Σε μία μπασίνα ανακατεύουμε τα παντζάρια μαζί με το ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Σερβίρουμε σε μία πιατέλα ρίχνουμε το γιαούρτι από επάνω και πασπαλίζουμε με το καρύδι.

TIPS
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΧΡΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ

ΤΙΡS 2
ΤΡΥΠΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΜΑΣ

  • 300 γρ. παντζάρια ολόκληρα
  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 70 γρ. καρύδια σε πούδρα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Ξύδι
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Σαλάτες
Photogallery