Παντζαροσαλάτα με χαλούμι και κουκουνάρι

Σε μία βάση από βραστά παντζάρια, ποτισμένα στο ξίδι και στο καλό ελαιόλαδο, σερβίρουμε ψητό χαλούμι και γαρνίρουμε με κουκουνάρι.

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το παντζάρι με νερό λίγο αλάτι και λίγο ξίδι για 40 λεπτά. Κόβουμε το λεμονί σε φέτες και το χαλούμι και τα ψήνουμε στη σχάρα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, ώσπου να κάνει τις γραμμώσεις. Αφού βράσουν τα παντζάρια και κρυώσουν τα κόβουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το ξινόμηλο, την φλούδα, πιπέρι, ελαιόλαδο και το οξύμελο.

  • 200 γρ. χαλούμι
  • 200 γρ. παντζάρια
  • 2 ρίζες κρεμμύδι φρέσκο
  • 1/4 ξινόμηλο
  • 1 λεμόνι
  • 15 γρ. κουκουνάρι
  • 30 ml. οξύμελο
  • 30 ml. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Σαλάτες
Photogallery