Μελόπιτα Σίφνου

Ένα μοναδικό γλυκό, παραδοσιακή σιφνέικη συνταγή, θα κάνουμε στο επιδόρπιο με λίγα υλικά και όλη την σοφία των απλών συνταγών.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160οC. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα σύρμα ή απλά ένα πιρούνι, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

Αλείψτε ένα ταψί με βούτυρο και ρίχνουμε το μείγμα μέσα. Ψήστε για 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Σερβίρετε ζεστή μελόπιτα ή σε θερμοκρασία δωματίου ραντισμένη με μέλι και πασπαλισμένη με κανέλα.

  • 500 γρ μαλακό τυρί μυζήθρα (ή ανθότυρο)
  • 200 γρ. μέλι
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Βανίλια ή ξύσμα λεμονιού για άρωμα
Συνταγές για Γλυκά
Photogallery