Σφακιανή πίτα
Σερβίρουμε παραδοσιακές Σφακιανές πίτες με φρέσκια μυζήθρα και μέλι.
Ζυμώνουμε το αλεύρι με το ελαιόλαδο, την τσικουδιά , το αλάτι και το νερό (όσο πάρει) ώστε να έχουμε μια μαλακή ζύμη, χωρίς να κολλάει τα δάχτυλα. Χωρίζουμε την ζύμη σε 10 ίσα μπαλάκια τα οποία ανοίγουμε με τον πλάστη στρογγυλά σαν ένα μικρό πιατάκι καφέ. Μετά χωρίζουμε και την μυζήθρα σε 10 μπαλάκια και την κλείνουμε μέσα στα ζυμαράκια, δημιουργώντας ένα μπαλάκι με την μυζήθρα μέσα σε αυτό. Με τον πλάστη ανοίγουμε προσεκτικά, μέχρι να πάρουν το μέγεθος μικρού πιάτου (18cm περίπου).
Ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι και σερβίρουμε τις Σφακιανές πίτες, περιχύνοντας με μέλι.
- 500 γρ. αλεύρι
- 40 ml. ελαιόλαδο
- 40 ml. τσικουδιά
- 250 ml. νερό
- 500 γρ. μυζήθρα (Χανίων)
- Μέλι για το σερβίρισμα