Γαύρος μαρινάτος

Ο μαρινάτος γαύρος είναι το κατάλληλο συνοδευτικό για όσπρια...

Καθαρίζουμε το γαύρο από το κεφάλι και τη ραχοκοκαλιά. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ με χοντρό αλάτι από επάνω και στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες. Τα βγάζουμε και τινάζουμε να φύγει το αλάτι, τα απλώνουμε ξανά στο μπολ.

Χτυπάμε στο μούλτι τα υλικά της μαρινάδας και περιχύουμε από επάνω. Το αφήνουμε στο ψυγείο. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε μετά από 30 λεπτά. Διατηρείται 1 εβδομάδα.

  • 200 γρ. γαύρο
  • 80 γρ. αλάτι χοντρό

ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑΔΑ

  • 1 πιπεριά κέρατο
  • 1 καυτερή μικρή πιπεριά
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 40 γρ. ξύδι
  • 10 γρ. πάπρικα
Συνταγές για Ψαρικά
Photogallery