Πασχαλινό τσουρέκι
Όλα τα μυστικά στο ζύμωμα, στο ψήσιμο αλλά και την επιλογή των σωστών υλικών μας δίνει ο σεφ για να κάνουμε αφράτα, νόστιμα και παραδοσιακά, πασχαλινά τσουρέκια.
Ανακατεύουμε τη μαγιά με λίγο ζάχαρη, αλεύρι και χλιαρό γάλα. Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά και τέλος προσθέτουμε το μίγμα της μαγιάς. Τα χτυπάμε όλα μαζί για περίπου 15 λεπτά. αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου 15 λεπτά. δένουμε σε τσουρέκι και αφήνουμε στο ταψί άλλα 15 λεπτά να φουσκώσει. Αλείφουμε με το αυγό, πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
- 250 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1000 γρ. αλεύρι σκληρό
- 4 αυγά
- 2 κρόκους αυγών
- 350 γρ. ζάχαρη
- 40 γρ. φρέσκια μαγιά
- 250 ml. φρέσκο γάλα
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 20 ml. ουίσκι ή μπράντυ ή μαύρο ρούμι
- 5 γρ. μαχλέπι
- 5 γρ. μαστίχα
- 1 αυγό για επικάλυψη
- Αμύγδαλο φιλέ