Κοτόπουλο στιφάδο

Κοτόπουλο στην κατσαρόλα στιφάδο, με πλούσια αρωματισμένη σάλτσα. Ένα από τα συστατικά έκπληξη στο φαγητό μας είναι το φασκόμηλο.

Κόβουμε το κοτόπουλο σε μερίδες. Σε μια κατσαρόλα που έχει κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές του. Αφαιρούμε το κοτόπουλο και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ολόκληρα.

Αφού πάρουν χρώμα προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον πελτέ, το σκόρδο και όλα τα μπαχαρικά μας. Σβήνουμε με το κρασί και το ξύδι και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε το κοτόπουλο και όσο νερό χρειάζεται. 

Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα μέχρι να χυλώσει το φαγητό μας.

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο 
  • 500 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 50 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 5 κλωναράκια φασκόμηλο
  • 100 ml. λευκό κρασί
  • 30 ml. ξύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 3 φύλλα δάφνης
  • 10 γρ. κόκκους πιπέρι
  • Αλάτι και λίγη ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο
Συνταγές για Κοτόπουλο
Photogallery