Η ιδιαίτερη επικάλυψη που θα δημιουργήσει ο σεφ πριν βάλει τα γεμιστά κανελόνια στο φούρνο, εγγυάται ένα υπέροχο πιάτο. Εδώ η κρέμα γάλακτος παίζει καθοριστικό ρόλο, αλλά και η ποικιλία των τυριών που θα χρησιμοποιήσει.
Σε ένα τηγάνι αφού κάψει σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο με το σκόρδο και προσθέτουμε τον κιμά. Πιέζουμε με έναν αυγοδάρτη για να διαλυθούν τελείως οι σβόλοι. Σβήνουμε με το κρασί και συμπληρώνουμε με τη πασάτα, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, μπαχάρι και λίγο νερό. Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 10 λεπτά και προσθέτουμε τη γαλέτα με σκοπό να τραβήξει τα πολλά υγρά. Αφήνουμε να κρυώσει. Φοράμε ένα γάντι και γεμίζουμε τη χούφτα μας με μία ποσότητα από τη σάλτσα του κιμά. Γεμίζουμε πιέζοντας με το χέρι μας σταδιακά τον κιμά προς το κανελόνι. Γεμίζουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, αφού πρώτα το λαδώσουμε ελαφρώς και περιχύνουμε με το μίγμα κρέμα, αυγού, γάλακτος, αλάτι και πιπέρι ανακατεμένα. Πασπαλίζουμε με το τυρί και την πάπρικα από επάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- 1 πακέτο κανελόνια
Για γέμιση
- 6 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
- 250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά λάπα
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 τριμμένο καρότο
- 100 γρ. πασάτα
- 20 γρ. πελτέ
- 3 κόκκους μπαχάρι
- 40 ml. κόκκινο κρασί
- 30 γρ. γαλέτα
Για την επικάλυψη
- 200 ml. κρέμα γάλακτος
- 100 ml. γάλα φρέσκο
- 1 αυγό
- 50 γρ. σκληρό τυρί
- Πάπρικα
- Αλάτι, πιπέρι