Ζυμώνουμε το δικό μας σπιτικό ψωμί, με υλικά που δεν περιέχουν γλουτένη, αλλά πολλές άλλες σούπερ τροφές, που έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο διαιτολόγιό μας, όπως η σπιρουλίνα, ο φαγόπυρος και οι σπόροι κινόα.
Βάζουμε από το βράδυ το κινοα σε ένα μπολ με 2 φλιτζάνια νερό να μουλιάσει. Αυτό θα δώσει το έναυσμα για τη διαδικασία βλάστησης κάνοντας τους σπόρους περισσότερο πρωτεϊνούχους και αυτό βοηθά στην καλύτερη χώνεψη. Πριν το χρησιμοποιήσουμε το στραγγίζουμε και το ξεπλένουμε με άφθονο νερό.
Στεγνώνουμε το κινοα στο φούρνο. Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη το γάλα, τα αυγά, το μελί, το αλεύρι ταπιόκας, αλάτι και κινοα.
Σε μια άλλη λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε τα 2 μίγματα χωρίς να τα δουλέψουμε πολύ και το ρίχνουμε σε μια μακρόστενη φόρμα σιλικόνης. Ρίχνουμε από επάνω τους σπόρους κια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 – 50 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα για 5 λεπτά και ξεφορμάρουμε.
- 180 ml. φρέσκο γάλα
- 2 αυγά
- 30 γρ. μέλι
- 40 γρ. αλεύρι ταπιόκας
- 100 γρ. κινόα
- 5 γρ. αλάτι
- 125 γρ. αλεύρι φαγόπυρου
- 10 γρ. σπιρουλίνα
- 5 γρ. μαγειρική σόδα
- 15 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 10 γρ. σπόρους κία