Εύκολη κρέμα λεμονιού με sauce βατόμουρων
Σερβίρουμε μία ελαφριά κρέμα λεμονιού που παρασκευάζεται εξαιρετικά γρήγορα και εύκολα και γαρνίρουμε με sauce βατόμουρων.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρεμά γάλακτος με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε για περίπου 3 λεπτά.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε σε 4 ποτήρια και παγώνουμε για περίπου 2 ώρες.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα βατόμουρα με την ζάχαρη αχνή, τα πιέζουμε ελαφρώς και τα αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά να βγάλουν τους χυμούς τους.
Βγάζουμε τις κρέμες από το ψυγείο, προσθέτουμε τα βατόμουρα, γαρνίρουμε με ζάχαρη αχνή και σερβίρουμε.
- 750 ml. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 ml. χυμό λεμονιού
- 150 γρ. βατόμουρα κ/ψ
- 40 γρ. ζάχαρη άχνη