Καλαμάρια δαχτυλίδια με ιταλικό ρύζι και μελάνι σουπιάς

Δαχτυλίδια καλαμαριών στην κατσαρόλα με ιταλικό ρύζι carnaroli, σβησμένα με κρασί βράζουν σε ζωμό από μελάνι σουπιάς. Συνταγή εξαιρετική, στα χρώματα του μαύρου και του άσπρου, ιδανικά αρωματισμένη με μάραθο.

Σε μια κατσαρόλα αφού κάψει, προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το καλαμάρι. Προσθέτουμε το ρύζι το σκόρδο και σβήνουμε με κρασί. Αφού εξατμιστούν τα υγρά προσθέτουμε το ξύσμα από τα λεμόνια και συμπληρώνουμε σιγά σιγά το ζωμό και το μελανί ανακατεύοντας.

Θα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ζωμό ανά διαστήματα ελέγχοντας την ύφη του ρυζιού. Μόλις είναι έτοιμο και έχει πιει τα περιττά υγρά, προσθέτουμε εκτός φωτιάς το βούτυρο, το μάραθο και την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και κρατάμε το καπάκι κλειστό για 2 λεπτά μέχρι να σερβίρουμε.

Σερβίρουμε και προσθέτουμε τη ντομάτα, το μάραθο και ξύσμα λεμονιού από επάνω.

  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. Risotto (carnaroli)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 120 ml. λευκό κρασί
  • ξύσμα από 3 λεμόνια
  • 5 γρ μελανί σουπιάς
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
  • 2 ντομάτες καρέ
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 500 γρ. καλαμάρι δαχτυλίδι κ/ψ
Συνταγές για Θαλασσινά
Photogallery