Δαχτυλίδια καλαμαριών στιφάδο

Τα τρυφερά δαχτυλίδια καλαμαριών τα κάνουμε κοκκινιστά στην κατσαρόλα με γλυκά κρεμμυδάκια στιφάδο, προσθέτουμε τα κατάλληλα αρωματικά, σβησμένα με ένα καλό κόκκινο κρασί.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και αφού κόψουμε τα κρεμμύδια τα ρίχνουμε μέσα να τσιγαριστούν για λίγο. Προσθέτουμε τα καλαμαράκια και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσει για 40 λεπτά με ανοιχτό καπάκι μέχρι να χυλώσει.

  • 300 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 120 ml. κόκκινο κρασί
  • 300 γρ. ντομάτες τριμμένες
  • 30 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 600 γρ. καλαμάρια δαχτυλίδια κατεψυγμένα
Συνταγές για Θαλασσινά
Photogallery