Φασολάκια κοκκινιστά με μίγμα θαλασσινών
Μία ιταλική συνταγή για να παντρέψουμε ιδανικά τα φασολάκια με ένα μίγμα θαλασσινών, θα μας ετοιμάσει ο σεφ. Είναι κοκκινιστό φαγητό κατσαρόλας, με έντονη την γεύση και από τα δύο κύρια υλικά μας. Ένα φαγητό που θα σας αποζημιώσει. Θα το ετοιμάσετε πολύ γρήγορα και θα αρέσει πολύ.
Σε μία κατσαρόλα που έχει κάψει προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μείγμα θαλασσινών (αφού το έχουμε ξεπαγώσει και στραγγίσει) για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα φασολάκια και τα σοτάρουμε και αυτά.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, τον πελτέ, τη ντομάτα κονκασέ και λίγο χλιαρό νερό ενώ συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 45 λεπτά.
- 1 κιλό φασόλια στρογγυλά
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 30 γρ. πελτέ ντομάτας
- 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 2 φύλλα δάφνης
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
- 500 γρ. μείγμα θαλασσινών Ιταλικό