Μεθυσμένα χταποδάκια
Ένα υπέροχο νηστίσιμο πιάτο θα μαγειρέψουμε, με χταποδάκια μικρά και όπως καταλαβαίνετε από τον τίτλο της συνταγής, με πολύ κρασί και δάφνη. Το σερβίρισμα του φαγητού ιδιαίτερο και μοναδικό, πάνω σε πράσινα φύλλα λόλας.
Σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά βάζουμε τα χταποδάκια αφού έχουν ξεπαγώσει. Τα αφήνουμε 20 λεπτά να βγάλουν τα νερά τους. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα, ρίχνουμε τα νερά και με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το χταπόδι μαζί για 5-10 λεπτά.
Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το πιπέρι και τα φύλλα δάφνης και τα αφήνουμε να βράσουν 30-35 λεπτά περίπου, σε μέτρια φωτιά. Σερβίρουμε επάνω στη λόλα με λίγο βαλσάμικο.
- 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
- 300 ml. λευκό κρασί
- 2-3 φύλλα δάφνης
- 1 λόλα πράσινη
- 50 ml. σιρόπι βαλσάμικο
- Αλάτι, πιπέρι
- 8 μικρά χταποδάκια