Πράσινη σαλάτα με καραμανλίδικο παστουρμά και βινεγκρέτ σύκου
Βάση της σαλάτας είναι το σπανάκι, ενώ πικάντικη γεύση θα μας δώσει ο καραμανλίδικος παστουρμάς. Η γλυκιά βινεγκρέτ σύκου είναι αυτή που θα ισορροπήσει τα υλικά και το τελικό αποτέλεσμα.
Κόβουμε τον παστουρμά σε λεπτές φέτες και τον σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο. Χτυπάμε σε ένα μούλτι τα υλικά της βινεγκρέτ και προσθέτουμε νερό ανάλογα με την ρευστότητα που θέλουμε να δώσουμε.
Ανακατεύουμε το σπανάκι και το ραπανάκι με λίγη βινεγκρέτ σε ένα μπολ. Σερβίρουμε, προσθέτουμε από επάνω τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε τέλος την υπόλοιπη βινεγκρέτ.
- 100 γρ. καραμανλίδικος παστουρμάς από μπούτι μόσχου
- 500 γρ. σπανάκι
- 4 ραπανάκια ροδέλες
- 5 ντοματίνια
- 50 γρ. παρμεζάνα φλοίδες
Για τη βινεγκρέτ
- 100 ml. μαρμελάδα σύκου
- 30 ml. ξύδι βαλσαμικό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Νερό