Κοτόπουλο παστιτσάδα

Το κοτόπουλο γίνεται κοκκινιστό, όπως ακριβώς είναι η κλασική συνταγή της παστιτσάδας, και σερβίρεται με μακαρόνια και τριμμένο τυρί.

Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μερίδες. Σε μια κατσαρόλα που έχει κάψει προσθέτουμε λάδι και το τσιγαρίζουμε καλά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, συνεχίζουμε το τσιγάρισμα και σβήνουμε με το ξύδι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και τα μπαχαρικά μας και σβήνουμε με το κρασί. Καλύπτουμε το φαγητό μας με ζεστό νερό διαλύοντας μέσα και τον πελτέ και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια μας, σουρώνομε και τα ζεματάμε με το βούτυρο Κερκύρας. Σε μια πιατέλα σερβίρουμε τα μακαρόνια γύρω γύρω και το κοτόπουλο με τη σάλτσα στο κέντρο.

  • 1 ολόκληρο νωπό κοτόπουλο
  • 1 πακέτο σπαγγέτι νο. 6
  • 40 γρ. βούτυρο Κερκύρας
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 100 ml. κρασί κόκκινο 
  • 50 ml. ξύδι λευκό
  • 80 γρ. πελτέ
  • 1 κανέλλα ξύλο
  • 4 καρφάκια γαρύφαλλο
  • 3 μπαχάρια
  • 5 γρ. μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη 
  • Ελαιόλαδο 
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Κοτόπουλο
Photogallery