Φιλέτο πέρκας με πουρέ οσπρίων και σάλτσα σαφράν

Η βάση του κύριου πιάτου μας είναι πουρές οσπρίων όπου σερβίρουμε το τηγανιτό φιλέτο πέρκας. Το πιάτο μας συμπληρώνει μία πλούσια σάλτσα με σαφράν.

Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το πολυσπόρι, αλάτι, πιπέρι και χλιαρό νερό να τα σκεπάσει. Βράζουμε για περίπου 45 λεπτά. Σουρώνουμε και περνάμε όλα τα υλικά από το Thermomix, προσθέτοντας το βούτυρο.

Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει με λίγο ελαιόλαδο προσθέτουμε το ψάρι από την πλευρά της πέτσας. Αφήνουμε μέχρι να ψηθεί καλά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και γυρίζουμε το ψάρι από την άλλη πλευρά. Μέχρι να στήσουμε το πιάτο μας το ψάρι έχει ψηθεί.

Στο ποτήρι που έχουμε το ούζο το ανάβουμε για να φύγει η περιττή αλκοόλη.

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μας εκτός από το κορν φλάουρ. Βράζουμε για 5 λεπτά και τέλος προσθέτουμε το κορν φλάουρ αραιωμένο με νερό. Σερβίρουμε τον πουρέ χτενίζουμε με μία χούφτα με μύτες, προσθέτουμε το ψάρι και τέλος τη σάλτσα σαφράν.

  • 4 φιλέτα πέρκας
  • 500 γρ. πολυσπόρι σούπα τρικολόρε
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 30 γρ. βούτυρο
  • Χυμό από 2 λεμόνια
  • Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα σαφράν

  • 40 ml. ούζο
  • 60 ml. Sprite
  • 4 στήμονες σαφράν
  • Ξύσμα ενός λεμονιού
  • 10 γρ. κορν φλάουρ
Συνταγές για Ψαρικά
Photogallery