Κανελόνια με ζύμη κρουασάν γεμιστά με σπανάκι και μπεσαμέλ
Τα κρουασάν μας ψήνονται στο φούρνο και τα γεμίζουμε με μία υπέροχη ελαφριά μπεσαμέλ που κυριαρχεί το σπανάκι.
Ανοίγουμε τη συσκευασία, απλώνουμε τη ζύμη και την τυλίγουμε σε ένα κύλινδρο για κορνέ, αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει ελαφρώς. Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα (σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας).
Για την μπεσαμέλ
Βράζουμε το σπανάκι, το στραγγίζουμε καλά και το περνάμε από το multi. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το αλεύρι και αφού πάρει ένα ξανθό χρώμα, προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά ανακατεύοντας.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους, το τυρί και τον πουρέ σπανάκι, ανακατεύοντας.
Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής γεμίζουμε τα ελατήριά μας.
- 1 συσκευασία ζύμη για μικρά κρουασάν 230 γρ.
- 50 γρ. βούτυρο
- 50 γρ. αλεύρι
- 300 γρ. σπανάκι
- 300 γρ. γάλα
- 2 κρόκους αυγών
- 100 γρ. τυρί κεφαλοτύρι