Μία ρυζοσαλάτα που περιέχει καλαμπόκι, αρακά, καρότο , κρεμμύδι, καραμελωμένα παντζάρια, κουκουνάρι, σταφίδες, βούτυρο και μυζήθρα σερβίρουμε στο μενού της ημέρας και θα σας μείνει αξέχαστη.
Σε ένα τηγάνι που έχει κάψει προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με την πιπεριά και τα κουκουνάρια. Προσθέτουμε το περιεχόμενο της συσκευασίας χωρίς να το ξεπαγώσουμε.
Ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, 200 ml. νερό και τις σταφίδες που ήδη έχουμε μουλιάσει μέσα στο κρασί. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 15 λεπτά ελέγχοντας τα υγρά.
Σε μία άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα παντζάρια αφού τα έχουμε καθαρίσει από τη φλούδα και τα έχουμε κόψει σε κυβάκια. Μόλις βράσουν τα περνάμε λίγο από ένα τηγάνι με λάδι και βούτυρο να τα καραμελώσουμε. Εκεί προσθέτουμε και τα χόρτα από τα παντζάρια.
Σερβίρουμε και τρίβουμε από επάνω τη μυζήθρα.
- 600 γρ. ρύζι με Καλαμπόκι και ποικιλία λαχανικών
- 3 παντζάρια μαζί με τα χόρτα τους
- 20 γρ. κουκουνάρι
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1/2 πράσινη πιπεριά μπρινουάζ
- 50 ml. κόκκινο κρασί
- 50 γρ. μυζήθρα ξερή (κομμάτι)
- 30 γρ. σταφίδες ξανθές
- 20 γρ. βούτυρο
- Αλάτι, πιπέρι