Κοτόπουλο στο τηγάνι με καραμανλίδικο παστουρμά και άγριο ρύζι
Μία παραδοσιακή συνταγή από την Καππαδοκία: Tο κοτόπουλο ψήνεται στο τηγάνι μαζί με παστουρμά και γαρνίρουμε με κάτι που ταιριάζει απόλυτα, με άγριο ρύζι basmati.
Κόβουμε το κοτόπουλο στα 8 και το βάζουμε στο τηγάνι με νερό και λίγο ελαιόλαδο να βράσει για περίπου 15 λεπτά. Αδειάζουμε το νερό ξαναβάζουμε το τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Σοτάρουμε το κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τον πελτέ αραιωμένο σε νερό, το ζελεδάκι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα γλυκιά και περιμένουμε να δέσει η σάλτσα μας. Προσθέτουμε τον παστουρμά να πάρει μία βράση ολόκληρο και σερβίρουμε. Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό. Βάζουμε σε πιατέλα το ρύζι και από επάνω το κοτόπουλο με τη σάλτσα και τον παστουρμά.
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο
- 100 γρ. καραμανλίδικος παστουρμάς από μπούτι μόσχου
- 500 γρ. ρύζι άγριο Basmati
- 1 ζελεδάκι λαχανικών
- 30 γρ. πελτέ
- Πάπρικα γλυκιά
- Αλάτι, πιπέρι