Μια μοναδική συνταγή με υπέροχα μαριναρισμένα φιλέτα κοκκινόψαρου μας σερβίρει ο σεφ. Η συνταγή συνεχίζεται με βιολογικά ζυμαρικά τριβέλι αναμεμιγμένα με μία εξωτική σως.
Φιλετάρουμε και κόβουμε σε μικρότερες διαγώνιες φέτες το ψάρι το βάζουμε σε ένα μπολ και απλώνουμε επάνω του τη μαρινάδα που έχουμε ανακατέψει. Αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Σε ένα multi ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για το dressing. Κόβουμε από το μάνγκο 2 μάγουλα και τα χαράζουμε σταυρωτά. Πιέζουμε τη φλούδα προς τα μέσα για να χωρίσουν τα κομμάτια. Το 1 το κρατάμε έτσι και το άλλο βγάζουμε τη σάρκα από τη φλούδα. Στο κεντρικό κομμάτι βγάζουμε τη φλούδα με το χέρι και το κόβουμε και αυτό κυβάκια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας μαζί σε ένα μπολ.
Σοτάρουμε το ψάρι σε καυτό τηγάνι ψήνοντας πρώτα από την πλευρά της πέτσας με λίγο ελαιόλαδο, βράζουμε το τριβέλι και το προσθέτουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε το μισό dressing και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε πιατέλα, βάζουμε από επάνω το ψάρι, στο πλάι το μάνγκο και περιχύνουμε με το υπόλοιπο dressing.
- 1 κοκκινόψαρο με κεφάλι απολεπισμένο απεντερωμένο περίπου 1 κιλό
- 500 γρ. βιολογικό τριβέλι
- 1 πράσινη λόλα
- 1 ώριμο μάνγκο
- 1 ντομάτα κύβους
- 1/3 αγγουριού καρέ
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ροδέλες
Μαρινάδα
- 50 ml. ελαιόλαδο
- 10 ml. μέλι
- 5 γρ. σπόρους μάραθου
- 5 γρ. σπόρους κόλιανδρου
- 5 γρ. μπούκοβο
Dressing
- 60 ml.ηλιέλαιο
- 20 ml. γάλα καρύδας
- Χυμό και ξύσμα από 1 lime
- 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη με τους σπόρους
- 15 ml. μέλι
- 15 φύλλα φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι