Μπακαλιάρος πηλιορείτικος με πουρέ πατάτας
Ετοιμάζουμε στην λαδόκολλα και ψήνουμε τον μπακαλιάρο με μία υπέροχη και αρωματική μαρινάδα. Σερβίρουμε το ψάρι με πουρέ.
Aανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας εκτός από τον μπακαλιάρο. Ανακατεύουμε με τα φιλέτα ψαριού. Βάζουμε σε μια μεγάλη λαδόκολλα όλο το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα και 20 λεπτά. Ώσπου να γίνει το ψάρι ετοιμάζουμε και τον πουρέ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- 600 γρ. μπακαλιάρος ξαρμυρισμένος με δέρμα
- 1 συσκευασία πουρέ 125 γρ.
- 250 ml. γάλα
- 150 γρ. ντομάτα
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 30 γρ. πελτέ ντομάτας
- 1/2 κίτρινη πιπέρια
- 1/2 κόκκινη πιπέρια
- 1 μικρή μελιτζάνα
- 120 γρ. ελαιόλαδο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανέ
- Αλάτι, πιπέρι