Αλμυροί λουκουμάδες με σάλτσα μυρωδικών

Οι αλμυροί λουκουμάδες έχουν ιδιαίτερη γέμιση από χοιρινή καπνιστή μπριζόλα και φέτα. Σερβίρονται πάνω σε σάλτσα μυρωδικών.

Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μπύρα και το μπέικιν και αφήνουμε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε την μπριζόλα κομμένη σε μικρά κυβάκια και την φέτα στο χυλό και ανακατεύουμε.

Τηγανίζουμε τις αλμυρές μπάλες για 2- 3 λεπτά σε καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν.

Τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα με απορροφητικό χαρτί πριν τους σερβίρουμε. 

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Χτυπάμε στο multi το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά. Σε τηγάνι που έχει κάψει με λίγο ελαιόλαδο τα σοτάρουμε. Προσθέτουμε τη ψιλοκομμένη ντομάτα, το χυμό ντομάτας και λίγο νερό. Βάζουμε τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά και βράζουμε μέχρι να δέσει, περίπου 15 λεπτά.

Σερβίρουμε τη σάλτσα και από επάνω τους λουκουμάδες.

  • 100 γρ. Μπριζόλα χοιρινή καπνιστή
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη   
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 330 ml. κρύα μπύρα τύπου ale
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/4 πράσινη πιπεριά
  • 100 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
  • 50 γρ. χυμό ντομάτας
  • Βασιλικός, θυμάρι, ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Ορεκτικά
Photogallery