Πίτσα-τούρτα
Το πιάτο μας είναι πίτσα, αλλά μία διαφορετική πίτσα, που θα ετοιμαστεί και θα ψηθεί στον φούρνο, τόσο ιδιαίτερα που θα μοιάζει με αλμυρή τούρτα.
Απλώνουμε τη ζύμη της πίτσας. Απλώνουμε τον πελτέ, τη ρίγανη, τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τη γαλοπούλα και τελευταίο το τυρί.
Κόβουμε από την μικρή πλευρά μέχρι κάτω 3 φορές για να σχηματιστούν 4 λωρίδες. Τυλίγουμε τη μια λωρίδα σε ρολό και όταν τελειώσει την ακουμπάμε επάνω στην άλλη και κάνουμε το ίδιο μέχρι να τελειώσουν και οι 4 λωρίδες.
Βάζουμε την πίτσα σαν τούρτα στο ταψί και ψήνουμε στο αερόθερμο στους 200 βαθμούς για 12 λεπτά.
- 1 συσκευασία αφράτη ζύμη για πίτσα 400 γρ.
- 50 γρ. πελτέ
- 80 γρ. γαλόπουλα
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 1/2 πιπέρια κόκκινη κέρατο
- 1/2 πράσινη πιπέρια
- 150 γρ. γκούντα τριμμένη
- Λίγη ρίγανη