Τηγανιτό ρύζι jasmine με γαρίδες

Μαγειρεύουμε στο τηγάνι ένα ιδιαίτερα αρωματικό ρύζι Ταϋλάνδης με γαρίδες, πολλά λαχανικά και γάλα καρύδας.

Βράζουμε το ρύζι. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε το φυστικέλαιο και σοτάρουμε τις γαρίδες, τον ανανά, το καρότο, το κρεμμύδι και την πιπέρια.

Βάζουμε το γάλα καρύδας, την σάλτσα σόγιας και τον κουρκουμά. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε όλα μαζί για 5 λεπτά.

  • 150 γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες 40-60
  • 400 γρ. ρύζι jasmine 3 αλφα
  • 80 γρ. αρακά κ/ψ
  • 50 γρ. ανανά από κονσέρβα
  • 1 καρότο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 5 γρ. κουρκουμά
  • 100 ml. γάλα καρύδας
  • 30 ml. σάλτσα σόγιας
  • 60 ml. φυστικέλαιο
Συνταγές για Θαλασσινά
Photogallery