Πίτσα... σε άλλη διάσταση
Με λεπτή ζύμη πίτσας, δημιουργούμε, στολίζουμε και ψήνουμε μία ιδιαίτερη πίτσα, σε άλλη διάσταση. Το σχήμα της είναι κωνικό. Μία υπέροχη ιδέα του σεφ μας, ιδανική για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας και για να κάνετε την μαγειρική, να μοιάζει με παιχνίδι.
Ανοίγουμε το ζυμάρι της πίτσας και το κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια. Ανακατεύουμε κέτσαπ, μουστάρδα, ρίγανη και θυμάρι. Απλώνουμε μία δόση από την σάλτσα μας σε όλη την επιφάνεια των τεσσάρων κομματιών της ζύμης.
Ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κρατώντας 20 γρ. μοτσαρέλα για το τελείωμα.
Κλείνουμε το ζυμάρι, ενώνοντας όλες τις πλευρές του προς το κέντρο. Μοιράζουμε τη μοτσαρέλα που κρατήσαμε στην κορυφή κάθε πακέτου ζύμης. Ψήνουμε 8-10 λεπτά στους 200 βαθμούς.
- 1 συσκευασία λεπτή ζύμη για πίτσα
- 30 γρ. κέτσαπ
- 10 γρ. μουστάρδα
- 1/2 πιπεριά Φλωρίνης κόκκινη
- 30 γρ. μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1/4 κρεμμυδιού
- 80 γρ. σαλάμι πικάντικο
- 120 γρ. μοτσαρέλα ξερή τριμμένη
- Ρίγανη, θυμάρι