Βελουτέ σούπα καλαμποκιού με κάρυ και γάλα καρύδας

Το καλαμπόκι μας δίνει όλη τη γλύκα και τη γεύση του, ώστε να παρασκευάσουμε μία βελούδινη σούπα. Δύο υλικά μας προσφέρουν το δικό τους άρωμα, το κάρυ και το γάλα καρύδας και συμπληρώνουν  μαγειρικά την συνταγή μας.

Σε ένα κατσαρολάκι που έχει κάψει προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για περίπου 2 λεπτά. προσθέτουμε το κάρυ, την καυτερή σάλτσα, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το καλαμπόκι και το ζωμό. Αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Με ένα ραβδομπλέντερ το κάνουμε πουρέ. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας ανακατεύουμε για λίγο και σερβίρουμε.  

  • 450 γρ. κατεψυγμένο καλαμπόκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένοo
  • 5 γρ. σκόνη κάρυ
  • 5 γρ. καυτερή σάλτσα Tabasco
  • 500 ml. ζωμό κοτόπουλου
  • 200 ml. γάλα καρύδας
  • Αλάτι, πιπέρι
Συνταγές για Σούπες
Photogallery